智博彩票彩票每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 智博彩票彩票 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 第三册Flash > 第三册01-37 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
civility/[si'viliti]/ n. 礼貌, 礼仪...

足彩技巧智博彩票:新概念英语第三册27-04

§ Lesson 29 Funny or not? 是否可笑?
【New words and expressions】 生词和短语
●largely adv. 在很大程度上
●comic adj. 喜剧的,可笑的
●universal adj. 普遍的
●comedian n. 滑稽演员,喜剧演员
●distasteful adj. 讨厌的
●pester v. 一再要求,纠缠
●dread v. 惧怕
●recovery n. 康复
●plaster n. 熟石膏
●console v. 安慰,慰问
●hobble v. 瘸着腿走
●compensate v. 补偿
●mumble v. 喃喃而语

■largely adv. 在很大程度上
Eg.: He success was largely due to luck.

■comic adj. 喜剧的,可笑的
■universal adj. 普遍的
universal agent 全权代理人
universal time 世界时
universal joint 万向接头
universality n. 普遍性
universally adv.
Eg.: It universally acknowledged that English is getting more and more important.
universe 宇宙

■comedian n. 滑稽演员,喜剧演员
comedy 喜剧
tragedy 悲剧
tragic 悲剧的
comic 喜剧的

■distasteful adj. 讨厌的
Eg.: The idea is distasteful to me.
distastefully adv.

■pester v. 一再要求,纠缠
==assail (l28)
pester sb. to do
pester sb. with
Eg.: He contunually pesters his boss with demands.
pester sb. for sth.

■dread v. 惧怕
后面可以跟名词、动名词、不定式搭配连用
Eg.: We were dreading his arrival.我们正担心他来呢。
I dread to think what will happened if she find out.
He dread having to meet his parents.
dreadful adj.
dreaded
in dread of
fear 一般的恐惧
horrify 使恐怖,使极度恐惧

■recovery n. 康复
■plaster n. 熟石膏
■console v. 安慰,慰问
Eg.: He is consoling his friend in grief for the loss of child.

■hobble v. 瘸着腿走
■compensate v. 补偿
■mumble v. 喃喃而语
【Text】
§ Lesson 29 Funny or not? 是否可笑?
Listen to the tape then answer the question below.
What is the basis of ‘sick’ humour?

Whether we find a joke funny or not largely depends on where we have been brought up. The sense of humour is mysteriously bound up with national characteristics. A Frenchman, for instance, might find it hard to laugh at a Russian joke. In the same way, a Russian might fail to see anything amusing in a joke which would make an Englishman laugh to tears.
Most funny stories are based on comic situations. In spite of national differences, certain funny situations have a universal appeal. No matter where you live, you would find it difficult not to laugh at, say, Charlie Chaplin's early films. However, a new type of humour, which stems largely from the U.S., has recently come into fashion. It is called' sick humour '. Comedians base their jokes on tragic situations like violent death or serious accidents. Many people find this sort of joke distasteful. The following example of 'sick humour' will enable you to judge for yourself.
A man who had broken his right leg was taken to hospital a few weeks before Christmas. From the moment he arrived there, he kept on pestering his doctor to tell him when he would be able to go home. He dreaded having to spend Christmas in hospital. Though the doctor did his best, the patient's recovery was slow. On Christmas day, the man still had his right leg in plaster. He spent a miserable day in bed thinking of all the fun he was missing. The following day, however, the doctor consoled him by telling him that his chances of being able to leave hospital in time for New Year celebrations were good. The man took heart and, sure enough, on New Year's Eve he was able to hobble along to a party. To compensate for his unpleas-
ant experiences in hospital, the man drank a little more than was good for him. In the process, he enjoyed himself thoroughly and kept telling everybody how much he hated hospitals. He was still mumbling some-
thing about hospitals at the end of the party when he slipped on a piece of ice and broke his left leg.



参考译文
我们觉得一则笑话是否好笑,很大程度取决于我们是在哪儿长大的。幽默感与民族有着神秘莫测的联系。譬如,法国人听完一则俄国笑话可能很难发笑。同样的道理,一则可以令英国人笑出泪来的笑话,俄国人听了可能觉得没有什么可笑之处。
大部分令人发笑的故事都是根据喜剧情节编写的。尽管民族不同,有些滑稽的情节却能产生普遍的效果。比如说,不管你生活在哪里,你看查理.卓别林的早期电影很难不发笑。然而,近来一种新式幽默流行了起来,这种幽默主要来自美国。它被叫作“病态幽默”。喜剧演员根据悲剧情节诸如暴死,重大事故等来编造笑话。许多人认为这种笑话是低级庸俗的。下面是个“病态幽默”的实例,你可据此自己作出判断。
圣诞节前几周,某人摔断了右腿被送进医院。从他进医院那一刻时,他就缠住医生,让医生告诉他什么时候能回家。他十分害怕在医院过圣诞。尽管医生竭力医治,但病人恢复缓慢。圣诞节那天,他的右腿还上着石膏,他在床上郁郁不乐地躺了一天,想着他错过的种种欢乐。然而,第二天,医生安慰他说,出院欢度新年的可能性还是很大的,那人听后振作了精神。果然,除夕时他可以一瘸一拐地去参加晚会了。为了补偿住院这一段不愉快的经历,那人喝得稍许多了一点。在晚会上他尽情娱乐,一再告诉大家他是多么讨厌医院。晚会结束时,他嘴里还在嘟哝着医院的事,突然踩到一块冰上滑倒了,摔断了左腿。

【课文讲解】

I found it difficult to finish the work in a day.
第1句话是文章的topic

be based on:以……作为基础
It was difficult not to be tempted
Stem from, come from, arise from, originate from
His feeling of hate stems from envy
Her interest in flowers stemed from her childhood in the country
come into fashion 开始流行
come into being 开始形成
come into power 开始执政

Comedians base their jokes on tragic situations like violent death or serious accidents.
Some funny stories are based on tragic situations.

A man whose right leg had been broken...

From the moment he arrived at party, he enjoyed himself very much.

keep doing sth. 不间断的,不停的做某事
keep on doing sth. 反复、重复干某事(中间可以有短暂的暂停) (keep: vi.)
Don’t keep on asking silly questions.
He kept smoking all the while.
He kept on smoking all the while.
keep +宾语+动词ing形式,keep on 不能用于该句型
He kept me waiting for an hour.
I’m sorry to have kept you waiting so long.

dread to do ==dread doing

a miserable day: a terrible day

think of 想到,想起,想着
When I saw you I thought of my sister.
think of doing sth.
He is thinking of setting up a school.

spend time doing sth.

by 通过某种方式手段
dread to do = dread doing
a miserable day: a terrible day
think of:想到,想起,想着
When I saw you I thought of my sister.
think of doing sth.
He is thinking of setting up a school.
spend time doing sth.
by:通过某种方式手段
I arrived here by train.
在表达可能性这个语句的时候,经常采用复数形式
chances of
My chances of passing the examination are good.
It is quite possible for me to pass the examination.
His chances of being dismissed are good.
记熟:his chances of doing sth. are good. / remote 做……可能性极大/极小
remote
His chances of arriving here by bicycle are remote.
slight
He took heart when he got the good news.
lose heart :失去信心,失去勇气

The cake is more than I can eat.
mecessary, gook, possible, anticipate, expect, feel, suggest, report, require, think

He eats more than is good for him.
as
He arrived as I expected. / He arrived as was expected.
He eats just as much as is good for him.
He eats more than is good for him.
The man drank just as much was good for him.
She is quite fat. ==She isn’t right fat.

Yesterday I went swimming. In the process, I had a very good time.

I was lookingfor yourhouse and got lostin the process.
keep telling ==keep on telling

how much ----to what extent
How much can I trust him?

when: at that moment

【Multiple choice questions】
Comprehension
1 Whether you find ‘sick humour’ funny or not will depend on _____ .
a. your having been brought up in America
b. the joke being related to a fundamentally comic situation
c. your ability to see the funny side of an unpleasant event
d. your ability to laugh until you cry
the funny side of…

2 The man spent Christmas Day feeling miserable because _____ .
a. the doctor had failed to attend to him
b. he was not able to be with his friends.
c. being unable to walk, he did not enjoy the celebrations at the hospital
d. he thought he might also miss the New Year’s Eve celebrations
He spent a miseable day in bed thinking of all the fun he was missing.

3 The point of the joke taken to illustrate ‘sick humour’ is that _____ .
a. no sooner was the man out of hospital than he had to go back in again
b. the man should not have said how much he hated hospitals
c. the man would be unable to walk for the rest of his life
d. the man had not got a leg to stand on
taken to illustrate…过去分词

Structure
4 _____ , for instance, might find it hard to … (ll.3-4)
a. The French b. A French c. A man in Frnace d. If you were French
缺少主语
任意一个法国人 a french man
a man in France 法国有那么一个人

5 _____ amusing stories are based on comic situations. (l.7)
a. Most b. Most of c. The majority d. Mostly
most of the (art.) +n.
most of the students
the majority of …大多数

6 A man _____ broken was taken to hospital … (l.13)
a. whose right leg had been b. who had the right leg
c. with one right leg d. to whom the right leg had been
who 引导定语从句
a man who had broken his…

7 He had no sooner arrived there _____ pestering his doctor … (ll.13-14)
a. and then he began b. than he gegan c. he began d. to begin
no sooner than

8 The man compensated for his unpleasant exeriences in hospital _____ a little more than … (ll.19-20)
a. drinking b. to drink c. by drinking d. and drunk
by drinking
by 表示通过某种手段

Vocabulary
9 Though the doctor _____ … (l.15)
a. worked very well b. could not have been better c. was extremely skilled d. did all he could
try one’s best / doone’s best 竭尽全力

10 The doctor him by _____ … (l.17)
a. felt b. advised c. pleased d. comforted
comfort:安慰

11 ----and kept telling everyone _____ hehated hospitals. (l.21)
a. at great lengths that b. to their cost c. to what extent d. why
how much…多么(痛恨)
to what extent = how much
at geat lengths = in great detail 详细的
to one’s cost 通过痛苦的体验
Eg.: Wasp’s stings are serious as I know to my cost.

12 He was still mumbling something _____ at the end … (ll.21-22)
a. in the same way b. to the same effect c. of comon sense d. of some sort
in the same way 强调使用相同的方式

【Key to Multiple choice questions】
1. C 2. B 3. A 4. A 5. A 6. A 7. B 8. C 9. D 10. D 11. C 12. B
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有1人向本资料提供了听力原文,其中被采用了1篇,当前有0篇待审批,有0篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
第三册01-37
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>

听力排行

试题

视听

歌曲

电影

初中中考模拟训练二07
2009年高考英语听力(广东卷)MP3——大耳朵英语免费下载
04年北京高考听力8-9
1995年6月六级听力02
高中英语对话理解
02年6月六级听力05
初中中考模拟训练四04
大学四级短文理解
初中英语对话理解
初中英语情景反应
CCTV视频新闻 China demands withdrawal by Japan fishing boats 0705
英语口语话题王(中级)09-交际话题
新概念英语第一册第2版02-02
英语口语8000句14
新概念英语第四册视频4-13
195.Scene 9.Topic 3补妆Fixing Makeup
大学体验英语第四册Unit3-Passage A
英语背诵80篇 14
7 Chapter 7 爱情与金钱.Love Or Money?牛津书虫第1级上(MP3+文本)
BBC随身英语-Pantomimes 圣诞节上演的话剧
Alyssa Reid -- Letting Go
beat my heart
SEVEN LONELY DAY (GEORGIA)
Ellie Goulding - Lights【英伦惊艳电音引发业界高度关注】
the climb-miley cyrus
Backstreet Boy--Love will keep you up all night
148一遍又一遍over and over - nana mouskouri
ABC 英文FLASH儿歌
Katy Perry - Wide Awake【寻回本我的感动令她在billboard上榜26周】
Breakout 东方神起
小熊维尼与跳跳虎英文版 第一季 第1集
巴布工程师英文版 第1集 小猫阿皮不见了
小伙伴英语儿歌 第1集 小星星
酷艾英语系列之光棍节
看电影学英语系列之冒牌家庭
海绵宝宝全集 第1集
小马宝莉 第1集
幼儿双语儿歌系列之ABC字母歌
Bingo教你说美语之如何用英语叙旧
Hello Teddy洪恩幼儿英语1
听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词
?
免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
智博彩票彩票关闭
  • 【学习时刻学思践悟十九大③】清华大学王亚华:“乡村振兴”是总书记掷地有声的承诺 2018-12-12
  • 刘亚楼:人民空军的主要创建者 曾提出训练空军用“四战法” 2018-12-11
  • 上海:高校课程思政领航计划启动 2018-12-11
  • 新疆各族群众体验端午传统文化 2018-12-11
  • 空军77名士兵蓝翔技校受训 结业获全国通用资格证 2018-12-10
  • 春节账单晒出消费升级(今日谈) 2018-12-10
  • 煤炭供应链市场规模超2万亿 瑞茂通搭建生态圈加速平台扩张 2018-12-10
  • “互联网+”深度应用:力推江苏绿色生态体系建设 2018-12-09
  • “毒土地”事件不要再遮遮掩掩-光明时评 2018-12-09
  • 湖州工业产品生产许可“一企一证”首发 2018-12-08
  • 一己之力拯救葡萄牙! 33岁的C罗拼到抽筋 太让人心疼 2018-12-08
  • 主持人资料库——朱丹 2018-12-08
  • 溃疡恶变也会腹痛 这些肿瘤最容易被误诊 2018-12-07
  • 以网络文化建设推进文化惠民 2018-12-07
  • 2018年两会第五场“部长通道” 2018-12-07
  • 32| 802| 11| 523| 545| 127| 113| 936| 756| 558| 0.894665s